TPAO’ya Batman’da bir adet işletme ruhsatı

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) Batman Merkez Beşiri ilçesi sınırları içindeki sahada bir adet petrol işletme ruhsatı...

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) Batman Merkez Beşiri ilçesi sınırları içindeki sahada bir adet petrol işletme ruhsatı verildi. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Batman’ın Beşiri ilçesinde kullanmak üzere saha içi petrol işletme ruhsatı verilmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne müracaatta bulundu.

Müracaat sonrasından TPAO’nun söz konusu talebine ait evraklar incelenerek yönetmeliğe uygunluğu tespit edildi ve milli menfaatler ve Kanunun 1 ve 8’inci maddeleri uyarınca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın 30 Aralık 2016 tarihli onayı alındı.

TPAO’ya 7 Temmuz 2015 tarihinden itibaren, ruhsatın verilişinden itibaren 1 yıl içinde üretime başlanması şartıyla ARİ/TPO/K/M46-a2-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsatının sahanın mevcut rezerv durumunun ortaya çıkarılarak üretilmesine olanak sağlamak amacıyla 5 yıl süre ile verilmesine karar verildi. Şartın yerine getirilmeyerek sahadan üretim yapılamaması durumunda ise TPAO’nun işletme ruhsatı sona erdirilecek.

Ayrıca, daha sonra talep edilmesi ve edilen taahhüt doğrultusunda sahada yapılacak üretim geliştirme faaliyetlerinin sonucuna ve tespit edilecek ilave rezerv üretilebilmesine göre; işletme ruhsatı için öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmının kullandırılmasına karar verildi.