TPAO`ya iki ek petrol ruhsatı

Enerji Günlüğü - TPAO'ya İstanbul, Tekirdağ ve Diyarbakır illeri sınırlarında bulunan iki ayrı petrol sahası için iki ek petrol ruhsatı verildi.Enerji...

Enerji Günlüğü - TPAO'ya İstanbul, Tekirdağ ve Diyarbakır illeri sınırlarında bulunan iki ayrı petrol sahası için iki ek petrol ruhsatı verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, ruhsat ilanlarını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, Türkiye Petrolleri A.O.’nun İstanbul ve Tekirdağ illerinde sahip olduğu AR/TPO/4655 hak sıra no.lu petrol arama ruhsatının ve Diyarbakır'da sahip olduğu AR/TPO/4925 hak sıra no.lu petrol arama ruhsatının intibakının yapılması talebine ait evrakları incelenerek, bu ruhsat sahalarının her birinde taahhüt etmiş olduğu iş ve yatırım programı karşılığı “Yatırım Teminatlarını” 30 gün içerisinde Genel Müdürlüğe vermesi şartıyla, beşer yıl süreler ile iki adet petrol arama ruhsatı verildi.

TPAO, intibak sonrası İstanbul ve Tekirdağ illerindeki sahaya eklediği14.539, 14.566, 27.611 hektarlık alanının pafta numaraları AR/TPO/K/F20-a3 AR/TPO/K/F20-c1 AR/TPO/K/F20-d1,d2 oldu. Diyarbakır'da eklenenen 42.20hektarlık alanın pafta numaraları ise AR/TPO/K/L45-D oldu.