Tüpraş, 984 milyon lira temettü dağıtacak

Enerji Günlüğü - TÜPRAŞ Olağan Genel Kurulu toplandı. Kocaeli'deki toplantıda Yönetim Kurulu üye sayısı 4 adet bağımsız üye ile birlikte 12 olarak...

Enerji Günlüğü - TÜPRAŞ Olağan Genel Kurulu toplandı. Kocaeli'deki toplantıda Yönetim Kurulu üye sayısı 4 adet bağımsız üye ile birlikte 12 olarak belirlendi. Enerji Yatırımları AŞ'yi temsilen Mehmet Ömer Koç, Mustafa Vehbi Koç, Mustafa Rahmi Koç, Semahat Sevim Arsel, Yıldırım Ali Koç, Osman Turgay Durak, Temel Kamil Atay, Erol Memioğlu, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak Kutsan Çelebican, Osman Mete Altan, Gökçe Bayındır ve hem Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi hemde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nı temsilen Ahmet Aksu yönetim kuruluna seçildi. Ali Tarık Uzun, Serkan Özyurt ve Ahmet Turhan denetçiliğe seçildi.

Genel Kurul'da hissedarlara 984 milyon 798 bin 545,92 TL temettü dağıtılması kararlaştırıldı.
Tam mükellef kurumlar ile Türkiye'de bir işyeri veya daimi temsilci aracılığı ile kâr payı elde eden dar mükellef kurum ortaklara, 1,00 TL nominal değerde bir adet hisse senedine yüzde 393,26 nispetinde 3,9326 TL brüt=net eşit olarak nakit temettü ödenmesine karar verildi.
Diğer hissedarlara ise 1,00 TL nominal değerde bir adet hisse senedi için yüzde 393,26 nispetinde 3,9326 TL brüt 3,34271 TL net olarak nakit temettü ödenmesine ve temettü dağıtım tarihi başlangıcının 6 Nisan 2012 Cuma günü olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.