Türk Telekom’a enerjici YK üyesi

Enerji Günlüğü - Türk Telekom’da boş bulunan yönetim kurulu üyeliğine enerji sektörünün yakından tanıdığı bir isim olan Dr. Khaled Biyari getirildi.STC...

Enerji Günlüğü - Türk Telekom’da boş bulunan yönetim kurulu üyeliğine enerji sektörünün yakından tanıdığı bir isim olan Dr. Khaled Biyari getirildi.

STC Grubu Teknoloji ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Khaled Biyari, STC'ye katılmadan önce Dr. Biyari, Advanced Electronics Company (AEC) firmasında Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak görev yaptı. AEC'den önce,  1990-1995 yılları arasında Kral Fahd Petrol ve Maden Üniversitesi (KFUPM) Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde iletişim sistemleri  profesörü olarak çalışan Biyari, çeşitli ulusal ve mesleki komite üyeliklerinin yanı sıra,  Bakanlar Kurulu tarafından Elektrik ve Kojenerasyon Düzenleme Kurumu (ECRA) yönetim kurulu üyesi olarak atanmıştı. 1990 yılında Los Angeles, ABD'de bulunan Güney Kaliforniya Üniversitesi (USC) Elektrik Mühendisliği bölümünden "İletişim Sistemleri" alanında doktora derecesi ve Akademik Başarı Ödülü alan Dr. Biyari, lisans ve yüksek lisansını ise 1983 ve 1985 yıllarında aynı alanda KFUPM'de tamamladı.