Türkiye Enerji Görünümü Mart 2018 Raporu açıklanıyor

Enerji Günlüğü - ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu tarafından 31 Mart 2018 Cumartesi günü “Türkiye Enerjide Nereye Gidiyor? Türkiye Enerji Görünümü...

Enerji Günlüğü - ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu tarafından 31 Mart 2018 Cumartesi günü “Türkiye Enerjide Nereye Gidiyor? Türkiye Enerji Görünümü Mart 2018” başlıklı bir panel düzenlenecek.

ODTÜ Mezunları Derneği Enerji Komisyonu, Türkiye’nin birincil enerji tüketimi, enerjide dışa bağımlılık ve elektrik enerjisi üretiminin durumunun değerlendirileceği “Türkiye Enerjide Nereye Gidiyor?” başlıklı panel düzenleyecek. Panelin konuşmacıları Oğuz Türkyılmaz ve Orhan Aytaç olacak.

PANEL KONUSU

2013'den bu yana, aynı tema ile düzenlenen bu panelin, 31.3.2018 tarihli oturumunda, Türkiye'nin birincil enerji tüketimi, enerjide dışa bağımlılık ve elektrik enerjisi üretiminin durumu hakkında bilgi verilecek. Elektrik enerjisi sektörünün gelişimi ile elektrik üretim amaçlı projelerin durumu incelenecek, proje stoku hakkında yorumlar yapılırken, iptal edilen santral yatırımlarına ve kredi geri ödemelerindeki olası sorunlara işaret edilecek. Mevcut santralların verimli kullanılıp kullanılmadığı irdelenecek ve atıl kapasitenin değerlendirilmesi gereği anlatılacak.

Mevcut durumun anlatılması ve eleştirisiyle yetinilmeyip, ülke ve toplum yararı doğrultusunda kamusal planlamaya dayalı alternatif bir demokratik enerji politikası oluşturulmasını amaçlayan ve bu doğrultuda çözümler içeren kapsamlı önerilerin yanı sıra “Kamusal hizmetlerin toplum yararını gözeten yeni bir anlayışla kamu eliyle verilmesine yönelik çağrı”, katılımcılarla paylaşılıp tartışmaya açılacak.

TMMOB MMO RAPORU HER İKİ YILDA BİR YAYINLANIYOR

TMMOB Makina Mühendisleri Odası 2010‘dan bu yana Türkiye’nin Enerji Görünümü adlı Oda Raporu’nu her iki yılda bir yayınlıyor. Enerji Görünümü 2018 raporunun editörlüğünü ODTÜ Mezunlar Derneği Enerji Komisyonu üyeleri de olan Oğuz Türkyılmaz ve Orhan Aytaç üstlendi. Raporun yirmi dokuz yazarı içinde ODTÜ Mezunlar Derneği Enerji Komisyonu Başkan ve üyeleri de yer alıyor.