Tuz Gölü Depolama Alanı`nın kapasitesi arttırılacak

Enerji Günlüğü -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Alanı'nın kapasitesini arttıracaklarını söyledi.Enerji...

Enerji Günlüğü -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Alanı'nın kapasitesini arttıracaklarını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın resmi internet sayfasında yer alan habere göre, bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Alanı'nda kapasite artırımına gideceklerini dile getirerek, "Dün Dünya Bankası'ndan yetkililer geldi. Onunla ilgili görüşmeleri yaptık. Kapasitenin arttırılmasına yönelik talep vardı. Yüzde 50 artış olacak. 12 depoya ilave olarak 6 tane doğalgaz deposu yapılacak" ifadelerini kullandı.

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Alanı'nın, Tuz Gölü sahiline 30 kilometre uzaklıkta olduğunu anımsatan Alaboyun, bu alanın adının "Aksaray Sultanhanı Doğalgaz Depolama Alanı" olarak değiştirileceğini bildirdi.

SEÇİMDE ELEKTRİK KESİNTİSİ KONUSUNDA DİKKATLİYİZ

Alaboyun, özellikle seçim dönemlerinde meydana gelen enerji kesintileri konusunda çok dikkatli davrandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Elimizden gelmeyen şeyler olabilir ama mümkün olduğu kadar tamir bakıma önem veriyoruz. Kesintilerin üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Bu konuda 4 tane helikopterimiz İstanbul ve Ankara'da hazır halde bekliyor. Özellikle ulaşımın çok zor olduğu, iletim hatlarının olduğu yerlerde müdahil olabilmek için. Önümüzdeki günlerde Güneydoğu'daki illerimize gideceğiz. Seçimin güvenli bir şekilde, elektrik kesintileri olmadan, bir sıkıntıya girmeden yapılması konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."