Ucuz petrol İngiltere’nin üretiminde keskin düşüşe yol açar

Petrolün varil fiyatının 50 dolara gerilemesinin Britanya'nın Kuzey Denizi'ndeki üretiminde keskin düşüşe yol açacağı kaydedildi.

Enerji Günlüğü - Petrolün varil fiyatının 50 dolara gerilemesinin Britanya'nın Kuzey Denizi'ndeki üretiminde keskin düşüşe yol açacağı kaydedildi.

Petrol/ Doğal Gaz Mühendisliği, Yenilenebilir Enerji ve Sürdürebilir Enerji alanlarından dünyanın en iyi lisans ve yüksek lisans eğitimlerine sahip olan Aberdeen Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmaya göre, ham petrol fiyatının 50 dolar/varil seviyesine gerilemesi halinde Britanya'nın Kuzey Denizi'ndeki petrol ve doğalgaz üretimi keskin bir düşüş yaşayabilir. 

Kuzey Denizi'nde 415 petrol ve doğalgaz sahası tespit edildiğini ancak bugüne kadar sadece 81 sahada üretim yapıldığını belirten çalışmaya göre, petrol fiyatının 50 dolar seviyesine kadar düşmesi halinde 300 kadar petrol ve gaz sahasında üretim hiç yapılmayacak. 

Çalışmaya göre petrol fiyatının düşmesi halinde 2025 yılından itibaren Britanya'nın Kuzey Denizi'ndeki üretim azalmaya başlayacak ve 2050'de 200 bin varil/günün de altına inecek.