Ulusal su bilgi sistemi geliyor

Enerji Günlüğü - Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın başlattığı yeni çalışma, ülke su kaynaklarının tek bir merkezden gözetilmesini sağlayacak....

Enerji Günlüğü - Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın başlattığı yeni çalışma, ülke su kaynaklarının tek bir merkezden gözetilmesini sağlayacak. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Ulusal Su Bilgi Sistemi Fizibilite Etüdü Projesi adı verilen çalışmayı resmen başlattı.

Bu proje sayesinde ilgili tüm kurumlarla birlikte su verileri kayıtları incelenerek Kamu Yönetiminde Modernizasyon Eylem Planı hazırlanacak.

Projede Orman ve Su İşleri Bakanlığıyla birlikte, Çevre ve Şehircilik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Sağlık, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Kalkınma bakanlıkları ve ayrıca Harita Genel Komutanlığı ile belirlenen üniversiteler, valilikler ve belediyeler de yer alacak. Bu kurumlar kendi imkanlarıyla ürettikleri su verisi envanterlerini, sistemle paylaşacak.

Su bilgi sisteminde toplanacak bu bilgiler, suyun miktar ve kalite, dağılım ve kullanım, yasal ve kurumsal açıdan değerlendirmesine imkan verecek. Fizibilite çalışmasının ardından kurulacak Ulusal Su Bilgi Sistemi ile suyun ülke ihtiyaçları ve menfaatleri gözetilerek izlenmesi, kullanılması ve yönetilmesi sağlanacak.