Ümit Nuri Yıldız Alarko Holding Genel Müdürü oldu

Enerji Günlüğü – Alarko Holding Genel Müdürlüğüne Ümit Nuri Yıldız getirildi.  Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu, şirket bünyesindeki...

Enerji Günlüğü – Alarko Holding Genel Müdürlüğüne Ümit Nuri Yıldız getirildi.  

Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu, şirket bünyesindeki Genel Koordinatörlük birimini kaldırdı ve bir İcra Kurulu oluşturdu. 

İcra Kurulu Başkablığına Ayhan Yavrucu’nun getirilmesine karar veren Yönetim Kurulu, yeni tesis edilen Genel Müdürlüğe de, oybirliği ile, Ümit Nuri Yıldız’ı atadı. 

Daha öcne şirkette Mali Analiz, Sistem ve Yönlendirme Koordinatörü olarak görev yapan Ümit Nuri Yıldız, 1966 yılında Erzurum’da doğdu. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. University of Illinois’den yüksek lisans derecesini alan Yıldız; 1987 yılında Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu’nda Hesap Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 

Ümit Nuri Yıldız, 1997 yılına kadar Hesap Uzmanı ve Baş Hesap Uzmanı olarak çalıştı ve 1997 yılında İş ve İşçi Bulma Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı. 1998 yılında bu görevden istifa ederek, Alarko Şirketler Topluluğu’na katılan Yıldız, Alarko Şirketler Topluluğu bünyesindeki çeşitli şirketlerde Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapıyor. Evli ve iki çocuk sahibi olan Ümit Nuri Yıldız İngilizce biliyor.