Valeura ve Pinnacle Trakya’da işletme ruhsatı devraldı

Valeura ve Pinnacle, Trakya’daki Thrace Basin ve Corporate Resources’a ait petrol işletme ruhsatı hisselerini devraldılar. 

Enerji Günlüğü - Valeura ve Pinnacle, Trakya’daki Thrace Basin ve Corporate Resources’a ait petrol işletme ruhsatı hisselerini devraldılar.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), ARİ/TGT-PIN-CBV/3659, İR/TGT-PIN CBV/2926 ve ARİ/TGT-PIN-CBV/5122 hak sıra nolu petrol işletme ruhsatlarında Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation’un her bir ruhsattaki %41,5’er hissesinin tamamı ile Corporate Resources BV’nin %40’ar hissesinden %21,5’er hissesinin Valeura Energy Netherlands BV’ye ve %18,5’er hissesinin Pinnacle Turkey Inc.’e devredilmesi işlemini onayladı.

Söz konusu işletme ruhsatları kapsamındaki Sığ Hakları üzerindeki nihai haklar ise Corporate Resources BV %40, Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation %41,5 ve Pinnacle Turkey Inc. % 18,5 şeklinde olacak. Bu çerçevede Sığ Hakları ile ilgili olarak yürütülecek operasyonlardaki tüm masraf ve giderlerin %41,5’i Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation, %40’ı Corporate Resources BV tarafından karşılanacak. 

İşlem sonrasında ARİ/TGT-PIN-CBV/3659, İR/TGT-PIN-CBV/2926 ve ARİ/TGT-PIN-CBV/5122 hak sıra nolu petrol işletme ruhsatlarındaki hisse oranları Valeura Energy (Netherlands) BV %63, Pinnacle Turkey Inc.%37 olacak.