VDL kamyonları hidrojenli oluyor

Toyota Motor Europe ve Hollandalı VDL Groep, VDL' nin kamyonlarını, Toyota'nın yakıt hücresi modüllerini kullanarak hidrojenli kamyonlara dönüştürmek için bir araya geldi.

Enerji Günlüğü- Toyota ve VDL ortaklığı, VDL’nin kamyonlarını hidrojenli yapacak. İki şirket, bu sayede karbonsuz ağır hizmet kamyonları piyasasında etkili olmak istiyor.

Toyota, 2040 yılına kadar karbon nötr stratejisine ulaşmayı hedefliyor ve lojistik rotalarını karbondan arındırmak için hidrojenli kamyonlarda önemli bir potansiyel görüyor.

Hidrojenli kamyonlar, dizel kadar hızlı şekilde yakıt ikmali yapabilir. Yakıt sistemlerinin dizelden daha düşük bir kütleye sahip olması da, daha fazla yük kapasitesi sağlıyor.

On-road ve arazi araçları için akülü elektrik ve hidrojen çözümleri alanında uzman olan VDL, bu yaza kadar ilk hidrojen kamyonunu üretmeyi planlıyor.

Toyota'nın VDL ile yürüttüğü yakıt hücreli kamyon projesi, birçok hidrojen projesinden sadece biri. Toyota'nın hidrojen ekonomisine geçişi hızlandırmak amacıyla yürüttüğü diğer projeler arasında hafif ticari araçlar, otobüsler, trenler ve tekneler yer alıyor.