Vodafone Avrupa’da yenilenebilir elektriği kullanacak

Vodafone, 1 Temmuz’dan itibaren tüm Avrupa operasyonlarında %100 yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektrik kullanacak.

Enerji Günlüğü - Vodafone, 1 Temmuz’dan itibaren tüm Avrupa operasyonlarında %100 yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektrik kullanacak.

Birleşik Krallık merkezli uluslararası telekomünikasyon şirketi Vodafone, mobil ve sabit ağlar, veri merkezleri, perakende satış ve ofisler dahil olmak üzere tüm Avrupa operasyonlarının 1 Temmuz 2021'den itibaren %100 yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektrikle çalışacağını duyurdu. Vodafone daha önce bu tarihi 2025 olarak açıklamıştı.

“SIFIR KARBON EMİSYON HEDEFİNDE ÖNEMLİ BİR ADIM”

Vodafone Grubu CEO'su Nick Read, bu gelişmenin Vodafone'un 2030'a kadar kendi faaliyetlerinden ve satın aldığı ve kullandığı enerjiden kaynaklanan tüm karbon emisyonlarını sıfırlama hedefine yönelik atılan önemli bir adım olduğunu belirtti. Read, “Böylece müşterilerimizin kendi çevresel ayak izlerini azaltmalarına ve tüm pazarlarımızda kapsayıcı ve sürdürülebilir bir dijital toplum oluşturmaya devam etmelerine yardımcı oluyoruz" dedi. 

Vodafone, 2025 yılına kadar Afrika'da da aynı değişikliği gerçekleştirmeyi taahhüt ediyor.