Woodside ve Adani enerji anlaşması imzaladı

Enerji Günlüğü - Avustralyalı Woodside şirketi ile Hintli Adani enerji anlaşması imzaladı.Avustralya enerji şirketi Woodside ile Hindistan enerji şirketi...

Enerji Günlüğü - Avustralyalı Woodside şirketi ile Hintli Adani enerji anlaşması imzaladı.

Avustralya enerji şirketi Woodside ile Hindistan enerji şirketi Adani Enterprises Limited Pazar günü enerji alanında LNG tedariğini de içeren bir ön anlaşma imzaladılar.

Hindistan'ın Gujarat eyaletinde yapılan törende anlaşmayı Adani CEO'su Gautam Adani ve Woodside CEO'su Peter Coleman imzaladı. İmza törenine Avustralya Ticaret ve Yatırım Bakanı Andrew Robb ve şirket yetkilileri de katıldı.

Anlaşma ile LNG tedariği dışında iki şirket yenilenebilir enerji alanında da işbirliği yapma konusunda da anlaşmaya vardılar.

Woodside CEO'su Peter Coleman anlaşmanın Hindistan'ın LNG sektörüne gösterdikleri ilginin açık göstergesi olduğunu belirterek, aynı zamanda iki şirket ilişkilerinin gelişmesinde de önemli bir köşe taşı olduğunu ifade etti.

Coleman, Hindistan'ın gelişmekte olan önemli bir LNG piyasası olduğunu ve bu nedenle Hindistan'da büyük bir arz potansiyeli gördüklerini de sözlerine ekledi.