YEDAŞ’tan yolsuzluk iddialarına yalanlama

Enerji Günlüğü – YEDAŞ yazılı bir açıklama yaparak CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun dile getirdiği yolsuzluk iddialarını yalanladı.YEDAŞ...

Enerji Günlüğü – YEDAŞ yazılı bir açıklama yaparak CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun dile getirdiği yolsuzluk iddialarını yalanladı.

YEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun08.05.2014 tarihinde TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme getirmiş olduğu YEDAŞ ile ilgili yolsuzluk iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

08.05.2014 tarihinde bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nunYEDAŞ ile ilgili olarak yolsuzluk iddiasını dile getirerek, "Bir başka iddiam; Başbakanın damadının yönettiği elektrik dağıtım şirketi YEDAŞ'ın, cami, okul ve park elektriği gibi kamusal alanlardaki elektriğin fiyatını ve miktarını yüksek göstererek, Hazine'yi nitelikli dolandırdığı için, Hazine Müsteşarlığı ve EPDK tarafından Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğudur" demişti.

YEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle;

“YEDAŞ tüm dünyadayapmış olduğu faaliyetlerle kendisini ispat etmiş olan Çalık Holding bağlı bir şirketi olup tüm faaliyetlerinde düzenleyici kurum olan EPDK denetimine ve mevzuatına tabidir. Özelleştirme tarihinden bu güne kadar geçen yaklaşık üç yıllık süre içerisinde, Türkiye’de faaliyet gösteren dağıtım şirketleri arasında“Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi” ve “Kalite Altın Taç Ödülü” alan tek elektrik dağıtım şirketidir.Bu üç yıllık süre içerisinde Samsun’daher yıl en fazla “KurumlarVergisi” ödeyen şirket YEDAŞ olmuştur.

Şirketimizin hiçbir siyasi parti ile bir bağlantısı yoktur. Sayın Başbakan’ın damadı da şirketimizde ve bağlı bulunduğu Çalık Holding’te yönetici değildir. Geçmiş yıllarda Çalık Holding’te CEO olarak görev almış olup, 2013 yılı içerisinde kendi isteği ile görevinden ayrılmıştır.

Şirketler hukukuna göre, şirketlerin devamlılığı esası gereğince şirketimizin özelleştirme tarihinden önceki faaliyette bulunduğu dönemdeki yönetim sorunlarından dolayı özelleştirmeden sonrada şirketimizin yöneticilerine sorumluluk yüklenilmiş, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılmış konu şirketimizce Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi2013/326 Esas numaralıdosyasında savunulmuş ve mahkeme heyetinin Aydınlatma Bedelleri ile ilgili yapmış olduğu yargılama sonucunda, 08.05.2014 tarihinde “atılı suçların işlendiğinin sabit olmadığı anlaşılmakla, sanıkların 5271 sayılı CMK’nın 223/2-e maddeleri gereğince ayrı ayrı beraatlerine” denilerek, şirketimiz çalışanlarının beraatlerine karar verilmiştir.

Kamuoyuna ve bilgilerinize sunarız.”