Yenilenebilir gaz kullanımı Avrupa’ya büyük tasarruf sağlayabilecek

Enerji Günlüğü - Avrupa'nın iklim hedeflerine ulaşması için gerekli olan yenilenebilir gazın kullanımı her yıl 140 milyar euro tasarruf sağlayabilecek.Enagás,...

Enerji Günlüğü - Avrupa'nın iklim hedeflerine ulaşması için gerekli olan yenilenebilir gazın kullanımı her yıl 140 milyar euro tasarruf sağlayabilecek.

Enagás, Fluxys ve Gasunie gibi şirketlerin yer aldığı yedi adet gaz nakliye şirketinin yanısıra Avrupa Doğal Gaz Derneği ve Consorzio Italiano Biogas olmak üzere iki yenilenebilir gaz derneğinin de yer aldığı İklim için Gaz Girişimi’nin raporuna göre, yenilenebilir gaz üretimi, hem yenilenebilir hidrojen hem de biyometan dahil olmak üzere 2050 yılına kadar yılda 120 milyar metreküpe yükseltilebilir.

Girişim bu gazların, binaları ısıtmak, rüzgar ve güneş enerjisi için baz yük üretimi ve ağır nakliyede kullanılması gerektiğini belirtiyor. Girişim AB tarafından üretilen, yenilenebilir hidrojen ve biyometanın, enerji sisteminde kullanılacak mevcut doğalgaz altyapısı yoluyla yeşil enerji ile akıllı bir şekilde bir araya getirilerek yılda 140 milyar euro tasarruf sağlanabileceğini belirtiyor.

Enerji Günlüğü