Yıldız: İran önemli bir rezervdir

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran'ın önemli bir rezerv olduğunu ve bunu değerlendirmenin son derece önemli olduğunu...

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran'ın önemli bir rezerv olduğunu ve bunu değerlendirmenin son derece önemli olduğunu söyledi.

İran ile Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ile Almanya (P5+1 ülkeleri) arasında varılan anlaşmayla ilgili konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İran önemli bir rezervdir. Enerji sektörü açısından baktığımızda ciddi doğalgaz ve petrol kaynaklarına sahip olan bir ülkedir. O ülkenin kaynaklarını gerek öncelikle bölge daha sonra da dünya için sunmak dünyadaki petrol fiyatları açısından son derece önemli olacaktır. O açıdan son derece olumlu bir gelişme olarak görüyorum" dedi.

Yıldız, P5+1 ülkeleriyle yapılan görüşmeler sonrası, İran'a uygulanacak yaptırımların ve nükleerle alakalı kısıtlamaların sonuçlarının bölge açısından son derece olumlu olacağını belirtti.