Yıldız: Ucuz petrole üzülen tek kurumumuz TPAO

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarının düşmesine tek üzülen kurumun TPAO olduğunu söyledi.NTV'de canlı...

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarının düşmesine tek üzülen kurumun TPAO olduğunu söyledi.

NTV'de canlı yayında enerji gündemine ilişkin soruları cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'deki petrol aramaları konusunda bilgi verdi.

Bakan Yıldız, petrol fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle TPAO'nun 500 milyon dolar civarında bir gelir kaybı olduğunu ve bunun da bazı yatırımları etkileyecek gibi göründüğüne dikkat çekerek, "Aslında petrol fiyatlarının düşmesine tek üzülen kurumumuz TPAO diyebiliriz." dedi. Bakan Yıldız, bankadan kredi yoluyla yatırım yapılmasını doğru bulmadıklarını da sözlerine ekledi.

KUYU SAYISI VE SONDAJ ARTTI

Bir önceki yıla göre kuyu sayısı ve sondaj arttığını belirten Yıldız, özel sektör ve TPAO'nun geçen yıl toplam 1,5 milyon metre sondaj yaptığını ifade etti.

Bakan Yıldız, ayrıca Batı Karadeniz’de Shell’le yeni bir sondaja başlanacağını ve Barbaros’un yaptığı sismiklerin de önemli sonuçlar vereceğini belirtti.