Yuvam Dünya ve Galata Wind’den COP27’de ortak program

Mısır’da düzenlenecek COP27 Konferansı’na Yuvam Dünya Derneği ve Galata Wind ortak katılacak.

Enerji Günlüğü - COP27 6-18 Kasım tarihlerinde Mısır’da gerçekleşecek. Türkiye’den Yuvam Dünya Derneği ve Galata Wind COP27’de iklim krizi için ortak program gerçekleştirecek.

İklim krizi konusunda küresel çapta müzakerelerin yapıldığı Conference of Parties (COP), bu yıl 6-18 Kasım tarihleri arasında Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenecek. COP27 İklim Zirvesi, 195 ülkeyi ve temsilcilerini ağırlarken, Türkiye’den Galata Wind Enerji AŞ ve Yuvam Dünya Derneği konferansa ortak katılacak. 8 Kasım’da düzenlenecek “Hikâye değişirse, her şey değişir /Based On A True Story” başlıklı panelde Yuvam Dünya Kurucusu ve Başkanı Kıvılcım Kocabıyık, Galata Wind Enerji CEO’su Burak Kuyan, Yuvam Dünya Bilim Kurulu Başkanı Prof. Levent Kurnaz, Yuvam Dünya Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gonca Karakaş ve Yuvam Dünya İklim Elçisi Kerem Bursin konuşmacı olarak yer alacak.

COP27’DE İKLİM KRİZİNİN YOL HARİTASI TARTIŞILACAK

Yuvam Dünya ve Galata Wind, COP27 konferansı kapsamında bir panel düzenleyeceklerini bildirdi. Destekçisi Galata Wind olan panelde, geleceğe nasıl bir iz bırakmak istediklerini ve bunun için üzerlerine düşen rolleri masaya yatıracak olan panelistler, iklim kriziyle mücadeleye yönelik yol haritasını anlatarak katılımcılarla birlikte yeni çözüm yolları arayacak.

COP27’DEN YENİ ADIMLAR BEKLENİYOR

Yuvam Dünya’nın iklim kriziyle mücadelesi adına COP27’ye katılmasının önemini vurgulayan Yuvam Dünya Kurucusu ve Başkanı Kıvılcım Kocabıyık zirveye ilişkin şunları söyledi:

“COP27, gezegenin ve insanlığın geleceği için çok önemli bir buluşma. Her COP’ta yeni adımlar atılıyor. COP27’nin de bu önemli adımların atılacağı bir zirve olmasını bekliyoruz. Ülkelerin emisyon azaltım taahhütlerini (NDC) mutlaka güçlendirmesi gerekiyor. Şu ana kadar olan taahhütler 1,5 dereceye denk gelen güvenli ısınma sınırını gerçekleştirmeye yetmiyor. Bilim insanları 1,5 dereceyi aşan ısınmanın sonuçlarını ‘felaket’ olarak tanımlıyor. Hala zaman varken, tüm ülkelerin bu büyük meydan okumaya karşı ortak hareket edebilmesini arzuluyoruz. Umarım COP27, bunun gerçekleştirildiği zirve olur”.