Zeybekçi: Yenilenebilir enerji buharın keşfi gibi insanlık tarihini değiştirecek

Enerji Günlüğü - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Nihat Zeybekçi yenilenebilir enerjinin buharın keşfi...

Enerji Günlüğü - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Nihat Zeybekçi yenilenebilir enerjinin buharın keşfi benzeri insanlık tarihini değiştireceğini söyledi.

5. Yenilenebilir Enerji Kongresi ve Sergisi'nde konuşan Nihat Zeybekçi, yenilenebilir enerji konusundaki rakamların insanları heyecanlandıran rakamlar olduğunu belirterek, "Ben 2000 yılı ve sonrasını buharın keşfedildiği dönemlerle bir görüyorum. Buharın keşfi ile nasıl ki insanlık tarihi değişmiş, alışkanlıklar yenilenmişse, bugün de dünyadaki bütün sanayi, teknoloji, bilim yenilenebilir enerji kaynaklarının gelişimine göre kendini yeniden yapılandıracaktır" dedi.

"ENERJİDE BİLİNCLENDİRİLEREK YÜZDE 25 TASARRUF SAĞLANABİLİR"

Zeybekçi, konuşmasında Türkiye'nin enerji tüketimi konusunda da bilinçlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, bu sayede yüzde 10-25 arasında bir tasarruf yapılabileceğini söyledi.

"YATIRIMCIYA İZİNLERİN HEPSİ ALINMIŞ LİSANS VERİLMELİ"

Zeybekçi, yenilenebilir enerji alanında bazı yanlışlıklar yaşandığına işaret ederek, "Bugün yenilenebilir enerji alanında yatırım yapmak isteyen yatırımcımız, belirli zorluklarla karşılaşmaktadır. Bir yatırımcı bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına başvurarak rüzgar enerjisi türbinleri kurmak istediğini söylüyor. Bakanlık da ona bir alan gösteriyor. Yatırımcı bu lisansı aldıktan sonra süreç başlıyor. Birçok bakanlığa izin almak üzere bir prosedür başlıyor. Bu devletin kendi içinde halletmesi gereken bir konu. Yatırımcıya bütün izinlerin alınmış hale getirilerek yatırımcıya sunulması gerekiyor" diye konuştu.