1. HABERLER

  2. PETROL

  3. SOCAR Milas-Bodrum’da 3 bin uçağa yakıt verecek

SOCAR Milas-Bodrum’da 3 bin uçağa yakıt verecek

Havacılık yakıtı tedarik şirketi SOCAR AVIATION, Milas-Bodrum Havalimanı’nda kurduğu ikmal tesisi ile yılda üç bin uçağa yakıt vermeyi planlıyor.

SOCAR Milas-Bodrum’da 3 bin uçağa yakıt verecek

Enerji Günlüğü - SOCAR Türkiye'nin havacılık yakıtı markası SOCAR AVIATION, Milas-Bodrum Havalimanı’nda kurduğu ikmal tesisi ile yılda üç bin uçağa yakıt vermeyi planlıyor.

Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin, Türk havacılık sektörüyle birlikte büyüyen markası SOCAR AVIATION, Muğla’da yer alan Milas-Bodrum Havalimanı’ndaki yakıt tedarikini artık kendi tesislerinden yapacak. SOCAR Türkiye’nin, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından açılan ihaleyi SOCAR AVIATION markası ile kazanmasının ardından faaliyete alınan Milas-Bodrum İkmal Tesisleri, ilk yakıt ikmalini 21 Temmuz 2020 tarihinde Türk Hava Yolları’na (THY) gerçekleştirdi.

YILDA 3 BİN UÇAĞA YAKIT İKMALİ YAPILACAK

Milas-Bodrum’daki tesisler ile birlikte SOCAR Türkiye, ilk hava ikmal tesisini faaliyete geçirmiş oldu. SOCAR AVIATION’ın tadilat ve ruhsatlandırma işlemleri sonrası Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) lisansı alınan Milas-Bodrum İkmal Tesislerinde, 1.500 metreküp kapasiteli üç adet jet yakıtı tankı bulunuyor. Toplam 4.105 metrekarelik alan üzerine kurulu olan tesisler, mevcut altyapısı ile yıllık 70 bin metreküp yakıt kapasitesine sahip. Bu kapasite, havalimanının toplam tüketiminin yüzde 50’sine karşılık geliyor. Bu kapsamda yılda yaklaşık üç bin uçağa yakıt ikmali yapılması öngörülüyor.

SIRADA ADNAN MENDERES HAVALİMANI VAR

SOCAR AVIATION, 2013 yılında başladığı havacılık faaliyetlerinde pek çok havalimanının jet yakıtı tedarikçisi konumunda. Artık kendi tesisinden yakıt ikmali sağladığı Milas-Bodrum’un yanı sıra İstanbul, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Antalya ve Dalaman havalimanlarının da yakıt ihtiyaçlarını karşılıyor. Yakıt ikmali alanında yatırımlarını sürdüren SOCAR AVIATION, önümüzdeki dönemde İzmir Hava İkmal Tesislerini de devreye almayı hedefliyor. SOCAR Türkiye’nin enerji zincirinin tüm halkalarını kapsayan entegre yapısı sayesinde, STAR Rafineri’nin jet yakıt üretim kapasitesinin avantajına da sahip olan SOCAR AVIATION, Türk havacılık sektörüne en iyi şekilde hizmet vermek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler