1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sunar Grup kojenerasyon ve GES kapasitesini arttıracak

Sunar Grup kojenerasyon ve GES kapasitesini arttıracak

Adana’da gıda sektöründe faaliyet gösteren Sunar Şirketler Grubu, bünyesinde yer alan kojenerasyon ünitesi ve GES santralinde kapasitesini arttıracak.

Sunar Grup kojenerasyon ve GES kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Adana’da gıda sektöründe faaliyet gösteren Sunar Şirketler Grubu, bünyesinde yer alan kojenerasyon ünitesi ve GES santralinde kapasitesini arttıracak.

Gıda sektöründe faaliyet gösteren Sunar Grup şirketlerinden Sunar Mısır Entegre Tesisleri San ve Tic.A.Ş., Adana’daki üretim tesisindeki Kojenerasyon ünitesi ve GES santralinde kapasite artışı yapacak. 

Üretim tesisinde iki adet gaz motoru ve GES santrali bulunan Sunar Grup, halihazırda 12,818 MWh elektrik üretme kapasitesine sahip. Sunar Grup, enerji ihtiyacı için bir adet ilave Gaz motoru ve monoperc pv paneller ile elektrik üretimine yönelik fizibilite çalışmalarına başladı. 

GRUP ENERJİSİNİN TAMAMINI ÜRETEBİLİYOR                                             

Sunar Şirketler Grubu, işletmelerinin ısı ve elektrik enerjisini karşılamak amacıyla elektrik piyasasında lisanssız elektrik üretimi yönetmeliği kapsamında Türkiye’nin en büyük lisanssız kojenerasyon tesisini 2013 yılında kurdu. Sunar, 2017 yılında kapasitesini ve enerji verimliliğini artırarak sistemini trijenerasyon tesisi haline getirdi.

TESİS ÇATILARINA GÜNEŞ PANELLERİ KURULDU

Hâlihazırda trijenerasyon tesisi ile grup şirketlerinin enerji ihtiyaçlarının tamamını karşılayabilir durumda olan Sunar, ‘Sunar Aydınlık Gelecek Programı’ kapsamında ilk yenilenebilir enerji yatırımı da GES projesiyle tamamlanmış oldu. Temmuz 2019’da başlayan proje kapsamında Sunar Adana yerleşkesi çatılarına güneş panelleri yerleştirildi. Toplamda 3 bin 480 adetlik yerli üretim, verimliliği artırılmış monoperc paneller kullanıldı. Böylece yıllık 300 bin Sm3 fosil yakıttan tasarruf edilmiş olacak. Kendini 5 yılda amorti edecek santrali tamamen öz sermayesiyle inşa eden Sunar, güneş enerjisi projelerinin tamamı faaliyete geçtiği zaman yıllık enerji ihtiyacının önemli bir kısmını yenilenebilir kaynaklardan elde etmiş olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler