1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TPAO Babaeski'de doğalgaz arayacak

TPAO Babaeski'de doğalgaz arayacak

Türkiye Petrolleri A.O., Kırklareli’nin Babaeski ilçesindeki Erikleryurdu köyünde bir adet kuyu açarak doğalgaz arayacak. 

TPAO Babaeski'de doğalgaz arayacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri A.O., Kırklareli’nin Babaeski ilçesindeki Erikleryurdu köyünde bir adet kuyu açarak doğalgaz arayacak. 

Türkiye Petrolleri A.O. Trakya Bölge Müdürlüğü tarafından, AR-TPO-K-E18-D3,D4 numaralı ruhsat alanı içerisinde kalan Kırklareli İli, Babaeski İlçesi, Erikleryurdu Köyü, 1965, 1966 ve 1968 nolu parseller içerisinde bir noktada Erikler-1 arama kuyusu açarak doğalgaz arama ve çıkarma faaliyeti gerçekleştirilmesi planlanıyor. Kuyuda 1600 metreye kadar inilmesi ve maliyetinin yaklaşık bir milyon lira olması öngörülüyor.

Sondaj çalışmaları sonrasında kuyuda yeterli gaz emareleri görüldüğünde muhafaza boruları indirilerek çimentolama yapılacak. Çimento kuruduktan sonra uygun kuyu başı ekipmanı montajı yapılacak ve Kuyu Tamamlama ekibine saha teslim edilecek. Kuyuda yeterli gaz emaresi görülmezse Petrol Kanunu'na ve Çevre Kanun ve Yönetmeliklerine uygun şekilde kuyu kapatılarak lokasyon toplama işlemleri yapılacak.

Sondaj öncesi yapılan çalışmalar ışığında her bir kuyudan günlük maksimum 50.000 - 100.000 m3 üretim yapılabileceği tahmin ediliyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler