1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aliağa ve Bursa gaz santralleri satışa çıktı

Aliağa ve Bursa gaz santralleri satışa çıktı

Enerji Günlüğü - Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ve Bursa Doğalgaz Santrali'nin özelleştirilmesi için teklif verme tarihleri belli oldu.Devletin...

Aliağa ve Bursa gaz santralleri satışa çıktı

Enerji Günlüğü - Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ve Bursa Doğalgaz Santrali'nin özelleştirilmesi için teklif verme tarihleri belli oldu.

Devletin elektrik üretim şirketi Elektrik Üretim A.Ş.ye (EÜAŞ) ait Aliağa ve Bursa doğalgaz çevrim santralinin satış süreci başladı. Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar ile Bursa Doğalgaz Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar “Varlık Satışı” yöntemi ile ayrı ayrı özelleştirilecek. Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali için 1 Ekim'e kadar, Bursa Doğalgaz Santrali için 15 Ekim'e kadar teklif verilebilecek.

İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu’nca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

Yalnızca tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabileceği ihaleler için teklifler ayrı ayrı verilecek. Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali için 1 Ekim 2015 tarihine kadar teklif verilebilecek. Teklifler, saat 17:00’a kadar üzerinde “ALİAĞA KOMBİNE ÇEVRİM VE GAZ TÜRBİNLERİ SANTRALİ İHALESİNE İLİŞKİN TEKLİF - GİZLİ” ibaresi bulunan kapalı zarflar içinde İdarenin Ziya Gökalp Caddesi No: 80 06600 Kurtuluş / ANKARA adresine elden teslim edilecek.

Aliağa santrali için geçici teminat olarak on milyon Amerikan Doları yatırılacak. İhale Şartnamesi ve tanıtım dökümanı bedeli ise 20 bin TL.

Bursa Doğalgaz Santrali için son teklif verme tarihi 15 Ekim 2015 saat 17:00 olacak. Teklifler, üzerinde “BURSA DOĞALGAZ SANTRALİ İHALESİNE İLİŞKİN TEKLİF - GİZLİ”, ibaresi bulunan kapalı zarflar içerisinde İdare’nin yukarıdaki adresine elden teslim edilecek.

Bursa Doğalgaz Santrali için geçici teminat olarak on beş milyon Amerikan Doları yatırılacak. İhale Şartnamesi ve tanıtım dökümanı bedeli ise 20 bin TL.

Önceki ve Sonraki Haberler