1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan Güney Akım belgelerini inceliyor

Bulgaristan Güney Akım belgelerini inceliyor

Enerji Günlüğü - Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un Güney Akım projesiyle ilgili Bulgar hükümetinin şu ana kadar imzaladığı evrakları incelediği...

Bulgaristan Güney Akım belgelerini inceliyor

Enerji Günlüğü - Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un Güney Akım projesiyle ilgili Bulgar hükümetinin şu ana kadar imzaladığı evrakları incelediği belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Güney Akım Boru Hattı projesinin iptal edildiğini açıklamasının ardından Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, bakanlara talimat vererek, tüm evrakları isteyerek, Bulgaristan çapında boru hattı inşaatıyla ilgili bilgi edindi.

Hükümetten yapılan açıklamada, Güney Akım'dan doğalgaz ulaşımı için uzun vadeli bir anlaşmaya rastlanmadığı belirtildi.

Borisov, ekonomi bakanı ve enerji bakanına en kısa zamanda söz konusu anlaşmaların hukuki, iktisadi ve mali yönünü içeren analizlerin yapılmasını talep etti. Analizin 9 Aralık'ta Brüksel'de yapılacak AB Konseyi Olağan toplantısında sunulması bekleniyor.

GAZPROM'DAN SORUMLULUK BULGARİSTAN’DA AÇIKLAMASI

Gazprom Başkanı Aleksey Miller ise bugün yaptığı açıklamada, Güney Akım’la ilgili Bulgaristan’ın Karadeniz’in altından doğalgaz boru hattı döşenmesi ile ilgili çalışmaların başlamasına izin vermediğini hatırlatmış ve “Bulgaristan’ın ekonomik sahasından geçecek. İnşaat için izin vermeden nasıl yapabiliriz? Burada izin yok. İnşaat için izin olmadığını not etmemiz gerekiyor. Buradaki faaliyet tamamen Bulgaristan tarafı ile ilgili olmalı. Sorumluluğu Avrupa Komisyonu’na yüklememek gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.

MİLLER: GÜNEY AKIM KARARIMIZ KESİN

Önceki ve Sonraki Haberler