1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çelikler, Bursa Keles’te santral kurma çalışmalarına başladı

Çelikler, Bursa Keles’te santral kurma çalışmalarına başladı

Enerji Günlüğü - Çelikler Taahhüt AŞ, Bursa Keles Sahası’nda kuracağı kömür santrali için harekete geçti, lisans sürecini de başlattı.Türkiye...

Çelikler, Bursa Keles’te santral kurma çalışmalarına başladı

Enerji Günlüğü - Çelikler Taahhüt AŞ, Bursa Keles Sahası’nda kuracağı kömür santrali için harekete geçti, lisans sürecini de başlattı.

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü’nün Keles’e bağlı Harmanalanı ve Kozağacı Vadisi’nde 13 bin hektarlık kömür sahasının termik santral kurma şartı ile düzenlenen rödovans ihalesini kazanan Çelikler Taahhüt A.Ş. firması, santralın kurulmasına yönelik çalışmalarına başladı.

Kuracağı santral için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) önlisans başvurusunu yapan firma, 270 MW’lık termik santral için lisans sürecini başlattı. Firma, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunu da yaptı.

Bursa-Keles İR.2403-2405 nolu ruhsat sahasının işletilmesi için çalışmalara başlayan firma, 6 yılın sonunda Santralını kurarak, en geç 7. yıldan itibaren rödovans bedelini ödemeye başlayacak.

Sahada, 2.077.336 ton/yıl santralde kullanılmak ve 75.000 ton/yıl da piyasa için olmak üzere toplam yılda 2.152.336 ton kömür üretilmesi hedefleniyor. Yıllık üretilmesi planlanan 2.152.336 ton kömürün 900.000 tonunun Davutlar sahasından, 1.252.000 tonunun Harmanalanı sahasından üretilmesi planlanıyor.

TKİ Genel Müdürlüğü’nde Kasım ayında yapılan ihale için 22 firma dosya aldı, ancak ihaleye 5 firma katıldı. İhalede 1 firma dosyasındaki eksiklik nedeniyle elenirken, 4 firma arasından en iyi fiyatı Çelikler Madencilik, 5.61 kuruş/kWh ile vermişti.

Firma, TKİ’nin Kütahya-Domaniç kömür Sahası için açtığı rödovans ihalesini 5,03 krş/kWh’lik teklifi ile kazanmıştı. Burada kurulacak 300 MW’lık santral için de izin çalışmalarının başlaması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler