1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Doğtaş, Çanakkale’de iki ithal kömür santrali kuracak

Doğtaş, Çanakkale’de iki ithal kömür santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Doğtaş Grubu’na bağlı Filiz Kirazlıdere Elektrik Üretim firması, Çanakkale Biga’da Kirazlıdere I ve II İthal kömür santralı...

Doğtaş, Çanakkale’de iki ithal kömür santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Doğtaş Grubu’na bağlı Filiz Kirazlıdere Elektrik Üretim firması, Çanakkale Biga’da Kirazlıdere I ve II İthal kömür santralı projelerini gerçekleştirecek. 

Çanakkale Biga'da yapılacak 610 MW'lık Kirazlıdere I ve 660 MW'lık Kirazlıdere II İthal Kömür Santralları için inşaat çalışmalarının 2013 ve 2014 yıllarında başlaması hedefleniyor. Kirazlıdere I Santralı için inşaat çalışmalarına başlanması için firmanın çalışmalarına başladığı, inşaat işlerini üstelenecek firmaların seçimi için çalıştığı bildiriliyor. Kirazlıdere I için lisans verilirken, Kirazlıdere II Santralı için lisans çalışmaları devam ediyor:

Kirazlıdere I 610 MW'lık İthal Kömür Santralı Projesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun 7 Mart 2013 tarihli Toplantısı’nda ele alınarak, Proje için 49 yıllık üretim lisansı, Kurul tarafından verildi. 660 MW'lık Kirazlıdere II İthal Kömür Santralı için ise EPDK’dan lisans alma çalışmalarının devam ettiği ve Proje için Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’nun (ÇED), 14 Haziran 2013 tarihinde alındığı belirlendi. ÇED Raporunun ve diğer gerekli belgelerin EPDK’ya sunulması ile proje için lisans alınabilecek. 

RÜZGARA DA YATIRIM YAPIYOR

Doğtaş'ın grup enerji şirketi D-Enerji, rüzgar, hidro, güneş, termik ve jeotermal enerji kaynaklı üretim yatırımları hedefliyor. Grup, yatırım ortaklarıyla birlikte toplam kurulu gücü 250 MWe 'yi bulan rüzgara dayalı elektrik üretim lisansına sahip. 2020 yılı sonuna kadar toplamı 100 MWe olacak yeni RES yatırımları için de çeşitli lisans sahipleriyle görüşmeler devam ediyor.

Şirket öncelikli olarak 2017 yılı sonuna kadar yatırımı hedeflenen 300 MWe yenilenebilir ve 2600 MWe termik santral kurmak için finansman çalışmalarını tamamladı. 

KİRAZLIDERE TERMİK SANTRALİ İÇİN ÇED OLUMLU KARARI

 

Önceki ve Sonraki Haberler