1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Doğu`daki enerji yatırımlarına terör darbesi

Doğu`daki enerji yatırımlarına terör darbesi

Enerji Günlüğü – Artan terör olayları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki enerji yatırımcılarının lisanslarını iptal ettirmek için...

Doğu`daki enerji yatırımlarına terör darbesi

Enerji Günlüğü – Artan terör olayları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki enerji yatırımcılarının lisanslarını iptal ettirmek için başvuruda bulunduğu ifade edildi.

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ve Haber Müdürü Olcay Aydilek’in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, artan terör olayları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki enerji yatırımcılarının lisanslarını iptal ettirmek için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Yılmaz, “O bölgedeki yatırımcılar için güvenlik sıkıntıları ve tehditler var. Yatırımcılar, lisanslarını sonlandırıyorlar. Biz de bir kez daha mağdur etmeyelim diye teminat mektuplarını geri veriyoruz. Terör baskı yaparken ben de baskı yapamam. Son dönemde böyle lisans iptalleri arttı” dedi.

Yılmaz, "Doğu ve Güneydoğu’daki santrallara yapılan terör saldırıları ile asıl hedef, ülkenin kaosa sürüklenmesi. Sen oradaki yatırıma saldırıp, oradaki işçileri kaçıracaksın. İşçiler de oranın halkı. O yatırımlar o bölgeye elektrik ve istihdam katkısı sağlıyor. Diyarbakırlı yatırımcının kurduğu HES’i bombalıyor. Bölge halkına zulümdür bu. O bölgedeki yatırımcılar için güvenlik sıkıntıları ve tehditler var." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler