1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ENI-KOGAS Kıbrıs`ta çalışmalara başlıyor

ENI-KOGAS Kıbrıs`ta çalışmalara başlıyor

Enerji Günlüğü - ENI-KOGAS Konsorsiyumu, Türkiye'nin tanımadığı Güney Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde doğalgaz arama çalışmalarına başlıyor.İtalyan-Güney...

ENI-KOGAS Kıbrıs`ta çalışmalara başlıyor

Enerji Günlüğü - ENI-KOGAS Konsorsiyumu, Türkiye'nin tanımadığı Güney Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde doğalgaz arama çalışmalarına başlıyor.

İtalyan-Güney Kore ortaklığı olan ENI/KOGAS Konsorsiyumu bu hafta içinde Kıbrıs açık denizinde doğalgaz arama çalışmalarına başlayacak.

Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Yiorgos Lakkotrypis’in yaptığı açıklamaya göre, çalışmaların sondaj sonuçlarına göre 12 ila 18 ay içersinde tamamlanması planlanıyor.

Konsorsiyum Güney Kıbrıs Ekonomik Münhasır Bölgesi’nde 2.3 ve 9. blokların petrol arama lisansına sahip.

Adanın öncelikleri arasında doğalgazı dış pazarlara aktaracak bir LNG terminalinin yapılması var. Vassilikos LNG terminalinin aynı zamanda 122 trilyon metreküp doğalgaz rezervine sahip olduğu düşünülen Levant Havzandan da doğalgaz aktarımı yapabilecek. Ancak maliyeti böylesine yüksek bir yatırım için adanın doğalgaz kaynaklarının niteliğinin netleşmesi bekleniyor.

ENI/KOGAS dışında Kıbrıs açık denizinde Total ve Noble Energy de çalışmalar yürütüyor.

Türkiye, Kıbrıs Rum kesiminin bölgede Ada'daki Türkler'in ve Ankara'nın onayı olmadan çalışma yaptırmasına karşı çıkıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler