1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE, en büyük kredi operasyonu satıyor

GE, en büyük kredi operasyonu satıyor

Enerji Günlüğü - General Electric, en büyük kredi operasyonunu ABDli banka Wells Fargo'ya satmak için görüşmeler yürütüyor.Amerikan enerji şirketi...

GE, en büyük kredi operasyonu satıyor

Enerji Günlüğü - General Electric, en büyük kredi operasyonunu ABDli banka Wells Fargo'ya satmak için görüşmeler yürütüyor.

Amerikan enerji şirketi General Electric, ABD'de orta ölçekli işletmelere 74 milyar dolar büyüklüğünde kredi vermiş olan birimini satmak için San Franciscolu banka Wells Fargo ile görüşüyor. Kredi biriminin tamamının veya faaliyetlerini bir kısmının satılması gündemde.

bu satış ile hissedarlarına 90 milyar dolar gelir sağlayacak olan GE, böylece sadece endüstriyel çalışmalarını yürüten bir şirket haline gelecek. Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre GE, diğer olası alıcılar ile de temasta.

Orta ölçekli işlere finansal yardım için kredilerini genişleten Wells Fargo, olası satın alma için şimdiden düzenleme kurumları ile ilk görüşmelerini yapmış durumda.

General Electric geçen yıl da, yaklaşık 100 yıldır faaliyette bulunan ev aleti üreten birimini düşük kar marjı ve yüksek istihdam maliyeti nedeniyle satacağını açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler