1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. İzdemir Termik Santrali için halk toplantısı yapılamadı

İzdemir Termik Santrali için halk toplantısı yapılamadı

Enerji Günlüğü - İzdemir'in Aliağa'da bulunan İzdemir Enerji Santrali-II (350 MWE) ikinci ünite ilavesi projesine ilişkin ÇED raporu bilgilendirme toplantısı...

İzdemir Termik Santrali için halk toplantısı yapılamadı

Enerji Günlüğü - İzdemir'in Aliağa'da bulunan İzdemir Enerji Santrali-II (350 MWE) ikinci ünite ilavesi projesine ilişkin ÇED raporu bilgilendirme toplantısı halkın yoğun tepkisi üzerine yapılamadı.

İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin İzmir'in Aliağa İlçesi'nde yapılması planlanan İzdemir Enerji Santrali ikinci ünitesi için Çakmaklı Mahallesi'nde yapılmak istenen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı Aliağa Çevre Platformu ve köylülerin yoğun tepkisi nedeniyle yapılamadı.

ŞirketinÇakmaklı Kahvehanesi'nde düzenlediği ÇED toplantısında köylülerin termik santrale çevre kaygıları nedeniyle gösterdikleri tepkiye mekanın küçük olması nedeniyle gelenlerin çoğunun mekanın dışında kalması da eklenince olaylar kontrolden çıktı ve toplantı ileri bir tarihe ertelendi.

ALİAĞA'DA TERMİK ÖLÜM KUSUYOR

Köylüler, 'Aliağa'da termik santral ölüm kusuyor, biz ölmek değil yaşamak istiyoruz' sloganları atarak tepki gösterdiler. Ayrıca köylüler, toplantı salonunun yetersizliğine de tepki göstererek toplantının daha iyi koşullarda yapılmasını istediler.

Şirket yetkilileri ise Yönetmeliğe göre projeye en yakın mekanda toplantının yapıldığını ve ayrıca bakanlığın internet sitesindeki duyurular kısmından herkesin ÇED dosyasını inceleyebileceğini belirttiler.

İzdemir, geçtiğimiz Nisan ayında santrali işletimeye almıştı.

İZDEMİR ENERJİ İZMİR ÜRETİM TESİSİNİ İŞLETMEYE ALDI

Önceki ve Sonraki Haberler