1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İngiltere’den nükleer santral desteği

İngiltere’den nükleer santral desteği

Enerji Günlüğü - İngiltere hükümeti, Hinkey Point C nükleer santralin yapımı için 2 milyar Sterlin (GBP) destek sağlayacak.İngiltere'de hükümet, ülkede...

İngiltere’den nükleer santral desteği

Enerji Günlüğü - İngiltere hükümeti, Hinkey Point C nükleer santralin yapımı için 2 milyar Sterlin (GBP) destek sağlayacak.

İngiltere'de hükümet, ülkede 20 yıldan bu yana inşaa edilen ilk nükleer santral olacak olan Hinkey Point C'ye destek sağlayacak.

Maliye Bakanı George Osborne tarafından yapılan açıklamaya göre, hükümet, Hinkley Point C nükleer santrali için 2 milyar Sterlin (GBP) garanti sağlayacak.

3.200 megawatt gücünde kurulacak olan nükleer santralin maliyeti 24,5 milyar Sterlin (GBP) olarak hesaplanıyor. Santral Fransız enerji şirketi EDF tarafından inşaa edilecek. Kurulacak bu santral 6 milyon konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak.

SANTRALE ÇİN'DEN DESTEK

Santrale China General Nuclear Corp. ve China National Nuclear Corp. da destek sağlıyor. EDF’nin geçtiğimiz ay İngiltere’deki Hinkley Point Nükleer Santrali inşaatının yeterli yatırım olmadığı gerekçesiyle geçikeceğini açıklamasından sonra Çin ziyaretinde bulunan İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Çin hükümetini Hinkley Point Nükleer Santrali’ne yatırım yapmak için ikna etti.

Osborne, ” İngiltere’nin Çin’in Batıdaki en büyük ortağı olmasını istiyoruz. Birleşik Krallık projede 2 milyar sterlini garantörlüğü altına aldı. Çin’in yatırımına garantörlüğümüzle pekişen nükleer santral bittiğinde önümüzdeki on yıllarca güvenli ve çevreyi kirletmeyen enerji üretimi gerçekleşecek” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler