1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Misis Termik Santrali ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı

Misis Termik Santrali ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Adana Ayas Enerji’nin Adana’da gerçekleştirmeyi planladığı 815 MW’lık Misis Termik Santrali Entegre projesi ile ilgili ÇED Raporu...

Misis Termik Santrali ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Adana Ayas Enerji’nin Adana’da gerçekleştirmeyi planladığı 815 MW’lık Misis Termik Santrali Entegre projesi ile ilgili ÇED Raporu on günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, Adana Ayas Enerji tarafından Adana ili Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü Mahallesi mevkiinde yapılması planlanan Misis Termik Santrali (815 MWe/830 MWm/2.223 MWt termik santral, endüstriyel atık -kül/cüruf depolama alanı, derin deniz deşarjı, iskele ve dolgu alanı dahil) Entegre projesi ile ilgili ÇED Raporu'nun on günlüğüne halkın görüşüne açıldığı ifade edildi.

Açıklamaya göre, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak nihai kabulü gerçekleştirilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde ADANA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecek.

Proje ile ilgili ÇED Süreci bu yılın Şubat ayında başlamıştı.

MİSİS TERMİK SANTRALİ'NDE ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler