1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Yıldız: İğneada 3. nükleer için adaylardan biri

Yıldız: İğneada 3. nükleer için adaylardan biri

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 3. nükleer santralin İğneada'ya kurulması yönünde bir kararları olmadığını, ancak...

Yıldız: İğneada 3. nükleer için adaylardan biri

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 3. nükleer santralin İğneada'ya kurulması yönünde bir kararları olmadığını, ancak bölgenin aday yerlerden biri olduğunu söyledi.
Bakan Yıldız, Bulgaristan Cumhurbaşkanı'nın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmelerde gündeme gelen İğneada'ya nükleer santral konusundaki haberleri değerlendirdi. İğneada ile ilgili tespit edilmiş, karar verilmiş ve 'burada nükleer santral yapacağız' dedikleri bir durum bulunmadığını ifade eden Taner Yıldız "Tabii ki aday yerlerden biri olacaktır. Ama biz Ermenistan'daki santral gibi yaşını, ömrünü tamamlanmış, teknolojiden yoksun bir santral yapmayacağız" diye konuştu.
3. nükleer santrale yer arama çalışmalarını başlattıklarını hatırlatan Bakan Yıldız, yapılacak santralin ne Türkiye'ye ne de komşularına bir zararı dokunmayacağını vurguladı. Yıldız, "Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın hassasiyetleri üst düzeydedir. Projelerimiz çevreye rağmen değil, çevreyle birlikte yapılacaktır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler