1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Çalık Enerji’de ayrılık: Nurettin Türkoğlu veda etti

Çalık Enerji’de ayrılık: Nurettin Türkoğlu veda etti

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu şirketten ayrıldı.

Çalık Enerji’de ayrılık: Nurettin Türkoğlu veda etti

Enerji Günlüğü - Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, görevinden ayrıldı.

Nurettin Türkoğlu, yaptığı açıklamada 1992-2008 yıllarında bürokrat olarak çeşitli kademelerinde görev yaptığı TEDAŞ’tan ayrılarak, 2008 yılında Enerji Özelleştirmeleri ve Kamu İhaleleri Koordinatörü olarak Çalık Enerji’ye transfer olduğunu hatırlattı. Özelleştirme süreci sonrası 2010 yılında YEDAŞ Genel Müdürlüğü görevine atandığını da hatırlatan Türkoğlu, bu görevinden ayrıldığını açıkladı.

DİĞER GÖREVLERİ DE SONA ERDİ

Türkoğlu, YEDAŞ’taki görevinden ayrılmanın yanı sıra Çalık Grubu’ndaki diğer görevlerinin de sona erdiğini duyurdu. Türkoğlu’nun bıraktığı diğer görevler şöyle: Çalık Holding ve Limak Holding Ortaklığı'na bağlı Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS) İcra Kurulu Başkanlığı, Çalık Holding ve Kiler Holding Ortaklığı'na bağlı Doğu ARAS Enerji Yatırımları AŞ’nin Yönetim Kurulu Üyeliği, Çalık Holding ve Limak Holding Ortaklığı'na bağlı Sırbistan'da bulunan LC Supply D.O.O Şirketi ile Çalık Holding'e bağlı Türkmen'in Altın Asrı Elektrik Toptan Satış AŞ’nin üst düzey yöneticilikleri.

GÖZÜM ARKAMDA KALMAYACAK

Nurettin Türkoğlu, YEDAŞ’taki görevini gözü arkada kalmadan, gönül rahatlığıyla devrettiğini vurgularken, şirketteki donanımlı ekibin YEDAŞ’ı, 2011-2015 döneminde olduğu gibi 2016-2020 döneminde de başarıyla yöneteceğine duyduğu inancı dile getirdi. Türkoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Zirvede iken bırakabilme erdemliği olarak gördüğüm bu kararımı, yoğun bir iş dönemi, kuruluş, memnuniyet, ileri görüş, yaratıcılık, kurumsallaşma çalışmaları, hedeflere yürümekteki süreç ve başarılar ve gelinen noktada, yeni misyon ve vizyon arayışı olmadan, biraz dinlenmek, aileme daha çok zaman ayırabilmek ve çok uzun olmasa da rutin bir yaşam sürmek istiyorum. Bugüne kadar birlikte elde ettiğimiz başarılarımızı izlemek ve bu yolculuğa da devam etmek istiyorum.”

Çalık Enerji’de ve YEDAŞ'ta “çok güzel, heyecanlı, aktif” yıllar geçirdiğinin altını çizen Nurettin Türkoğlu, “Bu süreçte bize katkıları olan ve güvenlerini esirgemeyen Çalık Enerji, Çalık Holding ve ortaklıklarına, YEDAŞ’taki tüm üst yönetim ve mesai arkadaşlarıma, siyasi aktörlere ve bürokratlara, sivil toplum kuruluşlarına ve paydaşlarımıza, medya kuruluşlarımıza ve geçtiğimiz 6 yılda yön birliği yaptığımız süreçte ilişkide bulunduğumuz herkese teşekkürü bir borç biliyorum” ifadelerini kullandı. 

ÇALIK ENERJİ'NİN YENİ GENEL MÜDÜRÜ BELLİ OLDU: RIDVAN AKTÜRK

Önceki ve Sonraki Haberler