1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Türk rüzgar yatırımcısı İran'da fırsat arayacak

Türk rüzgar yatırımcısı İran'da fırsat arayacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’deki rüzgar enerjisi yatırımcıları, İran pazarından pay almak amacıyla TÜREB’in organizasyonunda gelecek hafta Tahran’ı...

Türk rüzgar yatırımcısı İran'da fırsat arayacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’deki rüzgar enerjisi yatırımcıları, İran pazarından pay almak amacıyla TÜREB’in organizasyonunda gelecek hafta Tahran’ı ziyaret edecek. 

Dünyanın en büyük doğalgaz rezervlerine sahip ilk üç ülkesinden biri olan İran'da yenilenebilir enerjiye yönelimin artması, yaptırımların kalkması nedeniyle yabancı yatırımcıların ilgisini bu ülkeye çevirdi.

İran’da devletin 20 yıllık alım garantisiyle desteklemeye çalıştığı yenilenebilir enerjide pay almaya çalışan Türk firmaları da bölgedeki firmalarla temas trafiğini hızlandırıyor. Bu çerçevede Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) liderliğinde bir heyet, gelecek hafta İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenecek İran Rüzgar Enerjisi Birliği'nin düzenlediği kongreye katılacak.

TÜREB ve beraberindeki heyet iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla, İran Rüzgar Enerjisi Birliği, İran Yenilenebilir Enerji Ajansı, Yenilenebilir Enerji Kuruluşu (SUNA) ile temasta bulunacak.

İran'ın rüzgar sektörü konusunda açılım yapmak ve elektrik ticaretini arttırmak istediğini dile getiren TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye'nin bu konudaki 15 yıllık deneyimini paylaşacağını söyledi. Atasaven, Türkiye'deki yatırımcıların da diğer yabancı yatırımcılar gibi İran'daki rüzgar potansiyeliyle ilgilendiğini belirterek, "Bölgesel işbirliğini artırmak için İran'la yapılan görüşmelerin yararlı olacağını düşünüyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler