1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bakan Albayrak açıkladı: Gaz fiyatında indirim kesin

Bakan Albayrak açıkladı: Gaz fiyatında indirim kesin

Enerji Günlüğü - Hane halkı, ticarethane ve sanayiye verilen doğalgazın satış fiyatlarında kış öncesinde indirim yapılacağı kesinleşti. Enerji...

Bakan Albayrak açıkladı: Gaz fiyatında indirim kesin

Enerji Günlüğü - Hane halkı, ticarethane ve sanayiye verilen doğalgazın satış fiyatlarında kış öncesinde indirim yapılacağı kesinleşti. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CNNTürk televizyonunda canlı yayında Hande Fırat’ın sorularını cevapladı. Geçtiğimiz hafta AHaber’de yaptığı doğalgazda indirim müjdesini yineleyen Bakan Albayrak bu kez indirimin İran ve Rusya ile yürütülen tahkim süreci sonuçlansa da sonuçlanmasa da yapılacağını vurguladı Albayrak, “Kış gelmeden büyük bir ihtimalle vatandaşımıza doğalgaz indirimi yapacağız. Bir tahkim sürecimiz var. Bu süreç kışa kadar tamamlanmazsa bile biz bunu vatandaşımıza yansıtacağız" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de doğalgaz halen, ithalat fiyatlarının çok altında bir fiyattan satılıyor. Bu durum, doğalgazın geçmişte yüksek fiyattan ithal edilip düşük fiyattan satılması nedeniyle BOTAŞ'ın yaşadığı zararın telafi edilmek istenmesine bağlanıyor. Türkiye'ye doğalgaz boru hatları ile kullanıma hazır gaz olarak, deniz yolu ile de sıvılaştırılmış formda (LNG) ithal ediliyor. Boru hatlarıyla ithal edilen gazın fiyatı, uluslararası piyasalardaki petrol fiyatlarında yaşanan hareketlere endeksli. LNG ise spot piyasadaki fiyatlardan ithal ediliyor.    

Enerji Bakanı Albayrak'tan doğalgazda indirim müjdesi 

Önceki ve Sonraki Haberler