1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin İngiltere’nin Hinkley nükleer onayında iyimser

Çin İngiltere’nin Hinkley nükleer onayında iyimser

Enerji Günlüğü - Çin, İngiltere'den 3300 MW’lık Hinkley Point nükleer enerji projesi için nihai onayın verilmesini umuyor.Çin'in Londra Büyükelçisi...

Çin İngiltere’nin Hinkley nükleer onayında iyimser

Enerji Günlüğü - Çin, İngiltere'den 3300 MW’lık Hinkley Point nükleer enerji projesi için nihai onayın verilmesini umuyor.

Çin'in Londra Büyükelçisi Liu Xiaoming Financial Times gazetesine yazdığı yazıda, İngiltere'den 24 milyar Dolar büyüklüğündeki Hinkley Point nükleer santral projesi için nihai onayı vermesini istedi. Liu, Londra'nın kapılarının Çin'e açık tutmaya devam edeceğini ve İngiliz hükümetinin nükleer enerji projesine desteğini sürdüreceğini umduklarını ifade etti.

İngiltere'nin yeni Başbakanı Theresa May, 24 milyar Dolar büyüklüğündeki 3300 MW’lık Hinkley Point projesinin imzalanması sürecini son dakikada durdurmuştu. 

Hinkley Point nükleer santrali Çin'in nükleer teknolojisi kullanılarak inşaa edilecek ve finansmanı China General Nuclear ve Fransız EDF tarafından karşılanacak. İngiliz hükümeti ise burada üretilecek enerjiyi 35 yıl süre ile alma garantisi verecek.

İNGİLTERE HİNKLEY POİNT NÜKLEERİN İNŞASINI ERTELEDİ

EDF'DEN İNGİLTERE HİNKLEY POİNT NÜKLEERE ONAY    

Önceki ve Sonraki Haberler