1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Elazığ Palu’ya 213 MW’lik HES

Elazığ Palu’ya 213 MW’lik HES

Enerji Günlüğü - Elazığ’ın Palu ilçesi yakınlarında, 213.66 MW büyüklüğünde Palu Regülatörü ve Hidroelektrik santrali kurulacak. Kalehan...

Elazığ Palu’ya 213 MW’lik HES

Enerji Günlüğü - Elazığ’ın Palu ilçesi yakınlarında, 213.66 MW büyüklüğünde Palu Regülatörü ve Hidroelektrik santrali kurulacak. 

Kalehan Murat Enerji Üretim Anonim Şirketi tarafından Elazığ’ın Palu İlçesi sınırları içerisinde, Murat Nehri üzerinde toplam kurulu gücü 213.66 MWe olan bir hidroelektrik santrali inşa edilmesi planlanıyor. Palu Regülatörü ve HES, Konkasör Tesisleri, Yıkama-Eleme Tesisleri ve Beton Santralleri Projesi kapsamında, Palu I Regülatörü ve HES (72.90 MWm/71,46 MWe) ve Palu 2 Regülatörü ve HES (145,10 MWm/142,20 MWe) kurulacak. Projede 2 adet 3x120 m3/saat kapasiteli beton santralı, 2 adet 600 ton/sa kapasiteli konkasör ve 2 adet 400 ton/sa kapasiteli yıkama-eleme tesisi de bulunuyor. 

ALTI KEBAN, ÜSTÜ ALPASLAN

Palu Regülatörü ve HES Projesi’nin membasında sırasıyla Beyhan 2 Barajı, Beyhan 1 Barajı, Gözeler Regülatörü, Aşağı Kaleköy Barajı, Yukarı Kaleköy Barajı, Alpaslan II Barajı ve Alpaslan I Barajı bulunuyor. Projenin mansabında ise Keban Barajı yer alıyor. Bu tesislerden Alpaslan I Barajı, Beyhan 1 Barajı ve Keban Barajı işletmedeki tesisler.  

4.5 YILDA TAMAMLANACAK

Palu 1-2 HES’lerin ekonomik ömrü 50 yıl olarak öngörülürken, inşaat süresi yaklaşık olarak 4.5 yıl olarak tahmin ediliyor. Projede, inşaat aşamasında 1100, işletme aşamasında 90 kişi çalıştırılması öngörülüyor. 

ÇED SÜRECİ BAŞLADI 

Palu Regülatörü ve HES, Konkasör Tesisleri, Yıkama Eleme Tesisleri ve Beton Santralleri Projesi ile ilgili olarak Çevre Bakanlığı’na sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası incelenerek uygun bulundu ve ÇED süreci başlatıldı. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreçle ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler