1. HABERLER

  2. Irak ve İran gazı TANAP ile taşınabilir

Irak ve İran gazı TANAP ile taşınabilir

Enerji Günlüğü - Azerbaycan, İran ve Irak doğal gazının TANAP üzerinden Avrupa'ya taşınması olasılığını değerlendiriyor. Azerbaycan Enerji...

Irak ve İran gazı TANAP ile taşınabilir

Enerji Günlüğü - Azerbaycan, İran ve Irak doğal gazının TANAP üzerinden Avrupa'ya taşınması olasılığını değerlendiriyor. 

Azerbaycan Enerji Bakanı Yardımcısı Natig Abbasov, Bakü'de düzenlenen IAEE Avrasya Konferansı'ndan yaptığı konuşmada, İran gazının TANAP üzerinden Avrupa'ya taşınmasının sağlanmasını değerlendirdiklerini, Irak gazının da İran'a bir boru hattı ile taşınıp oradan Azerbaycan ve Türkiye rotasını kullanarak Avrupa'ya pompalanabileceğini söyledi. 

Azerbaycan'ın İran ve Irak doğal gazının TANAP üzerinden Avrupa'ya taşınması olaslığını dışlamadığını kaydeden Abbasov, hali hazırda Azerbaycan ile İran arasında bu taşıma için gerekli altyapının bulunduğunu vurguladı. 

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, TANAP ile Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi'nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye'ye, ardından Avrupa'ya taşınması planlanıyor. TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturuyor. 

TANAP, Türkiye Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne'nin İpsala ilçesinde son bulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler