1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rus gazında AB'den Ukrayna'ya destek

Rus gazında AB'den Ukrayna'ya destek

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, Rus doğalgazının Ukrayna üzerinden kış aylarında tam kapasite ile sağlanmasını güvenceye almak istiyor. AB...

Rus gazında AB'den Ukrayna'ya destek

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, Rus doğalgazının Ukrayna üzerinden kış aylarında tam kapasite ile sağlanmasını güvenceye almak istiyor. 

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcoviç, Cuma günü Kiev'e giderek enerji reformlarını müzakere edeceğini ve ziyareti sırasında doğal gaz konusunda Ukrayna ve Rusya ile üçlü bir görüşme ayarlanması konusunda zemin arayışı içinde olacağını bildirdi. 

Sefcoviç, "Doğu Ukrayna'daki çok zorlu durumu rağmen Ukrayna, Rus gazının Avrupa'ya transit akışı için bir rota olarak iyi iş çıkarıyor. Bu rotanın, kış aylarında tam operasyonel olmasına öncelik veriyoruz" diye konuştu. 

RUSYA HENÜZ YANIT VERMEDİ

Sefcoviç, Kiev ziyareti sıorasında Ukrayna Başbakanı ve Enerji Bakanı ile görüşeceğini belirtirken, Ukraynalı otoritelerin Rusya ile üçlü bir görüşme yapılması taraftarı olduklarını, ancak gönderdiği davet mektubuna henüz Rusya'dan yanıt gelmediğini de vurguladı. 

Rusya Ukrayna ile yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle 2019 yılı sonrasında Ukrayna'yı devre dışı bırakmayı planlıyor. Rusya bunun için Kuzey Akım 2 ve Türk Akımı gibi alternatif rotalar üzerinde çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler