1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom: Türk Akımı’na hız için Ankara ile anlaştık

Gazprom: Türk Akımı’na hız için Ankara ile anlaştık

Enerji Günlüğü - Gazprom CEO’su Aleksey Miller, Türk Akımı için tüm izinlerin kısa sürede verilmesi konusunda Ankara ile anlaştıklarını açıkladı. Gazprom...

Gazprom: Türk Akımı’na hız için Ankara ile anlaştık

Enerji Günlüğü - Gazprom CEO’su Aleksey Miller, Türk Akımı için tüm izinlerin kısa sürede verilmesi konusunda Ankara ile anlaştıklarını açıkladı. 

Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, dün Türkiye’yi ziyaret ederek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’la bir görüşme yaptı. Gazprom’dan alınan bilgiye göre, görüşmede, Karadeniz’in altından geçerek Kıyıköy yakınlarında karaya çıkacak, Türkiye ve Avrupa’ya Rus gazı taşıyacak Türk Akımı Gaz Boru Hattı Projesi’nin hayata geçirilmesi için atılacak adımlar görüşüldü. 

TİCARİ ŞARTLAR KONUŞULACAK

Gazprom yetkililerinin ifadelerine göre, taraflar toplantıda Türk Akımı projesinin uygulamaya başlanması için gerekli tüm izinlerin en yakın zamanda verilmesi konusunda anlaştı. Rus doğalgazının Türkiye’ye yönelik arzının şartlarına ilişkin ticari görüşmeler ise devam edecek. Taraflar ayrıca bölgesel enerji işbirliğine ilişkin başlıca hususları da ele aldı. 

Türk Akımı hızlanıyor, gaz fiyatında anlaşma yakın

 

Önceki ve Sonraki Haberler