1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yuvacık RES kapasite arttıracak

Yuvacık RES kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Yuva Enerji, 37 adet türbin ile 120 MWm kapasiteli olarak planladığı Yuvacık RES'in kapasitesini 113 adet türbin ile 259,9 MWm'a çıkarıyor.Yuva...

Yuvacık RES kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Yuva Enerji, 37 adet türbin ile 120 MWm kapasiteli olarak planladığı Yuvacık RES'in kapasitesini 113 adet türbin ile 259,9 MWm'a çıkarıyor.

Yuva Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Bursa İli, İznik İlçesi; Kocaeli İli, Gölcük, Başiskele ve Kartepe İlçeleri, Sakarya İli, Pamukova İlçesi sınırları içerisinde Körördün Tepe, Çiftlik Tepe, Cehennem Tepe, Binektaş Tepe, Kungul Tepe, Tekne Tepe, Yörük Tepe, Kara Tepe, Arıyürek Tepe, Kardağaç Tepe, Ihlamurkaya Tepe, Soğucak Tepe, Çamurluyayla Tepe, Arduçlu Tepe, Müflizkaya Tepe, Gebegöynüt Tepe, Sivri Tepe, Kapıağzı Tepe, Çepıçkaya Tepe, Karlık Tepe ve Adaburun Tepe Mevkii’lerinde, rüzgardan elektrik enerjisi üretmek amacıyla “Yuvacık Rüzgar Enerji Santrali (259,9 MWm) Kapasite Artışı Projesi”nin yapılması planlanıyor.

PROJEDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

İlk başta 37 adet türbin ile 120 MWm kapasiteli olarak, ardından da 53 adet türbin 120 MWm kapasiteli olarak planlanarak ÇED Gerekli Değildir kararı alındı. Ancak 53 adet türbin için uygun görülen alanda Meteoroloji Radar İstasyonu bulunması nedeniyle 20 adet türbin iptal edilerek 33 adet türbin kaldı. Söz konusu 20 adet türbinin iptali sonucunda, T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından lisans sahası sınırlarının yeniden belirlenmesi istendi. Böylece projede kapasite artışına gidildi.

649.750.000 TL bedelli proje kapsamında Siemens firması tarafından üretilen SWT-2.3-82 model rüzgar türbinleri kullanılacak. 113 adet rüzgar türbininden; Bursa İli sınırları içerisinde 6 adet türbin, Kocaeli İli sınırları içerisinde 79 adet türbin ve Sakarya İli sınırları içerisinde ise 28 adet türbin kurulacak. Ayrıca, proje kapsamında 1 adet şalt sahasının yapımı planlanıyor.

Proje ile yılda ortalama 909.650.000 kWh enerji üretilecek ve üretilen elektrik tek hat şemasına uygun olarak Arslanbey TM 154 kV yüksek gerilim bağlantı noktasına bağlanacak.

YUVA ENERJİ, YUVACIK RES SAHASINI DEĞİŞTİRECEK

Önceki ve Sonraki Haberler