1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Paris Anlaşması bugün yürürlüğe giriyor

Paris Anlaşması bugün yürürlüğe giriyor

Enerji Günlüğü - Küresel iklim değişikliği ile mücadelede bir dönüm noktası olan Paris Anlaşması, bugün resmen yürürlüğe girdi.İmzalandığı...

Paris Anlaşması bugün yürürlüğe giriyor

Enerji Günlüğü - Küresel iklim değişikliği ile mücadelede bir dönüm noktası olan Paris Anlaşması, bugün resmen yürürlüğe girdi.

İmzalandığı 2015 yılı Aralık ayından sadece on ay sonra geçen ay 197 ülke tarafından onaylanan Paris Anlaşması bugün resmi olarak tamamıyla yürürlüğe giriyor. 

Türkiye de dahil 200'e yakın ülke tarafından imzalanan ve sera gazı salınımlarını azaltmayı hedefleyen Paris Anlaşması, artık uygulanma aşamasına girdi. 

Paris Anlaşması, yüzyılın ikinci yarısına kadar dünyada fosil yakıt kullanımını devreden çıkarmayı ve dünyanın ortalama ısısını, sanayileşme öncesi ısı düzeylerinin en az 2.0 derece santigrat altına düşürmeyi hedefliyor.

Birleşmiş Milletler, sera gazı salımının, 2030 yılına kadar küresel ısınmanın uluslararası düzeyde kabul edilmiş hedefini 12 ile 14 milyar ton arasında aşacağı tahminini açıkladı. Yaklaşık 200 ülkenin temsilcileri Pazartesi günü Fas'ın Marakeş kentinde bir araya gelecek ve iki hafta boyunca Paris Anlaşmasının ayrıntılarını, politikalarını, teknoloji ve finansman ihtiyaçlarını görüşecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler