1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerji verimliliği ana teşvik kalemi

Enerji verimliliği ana teşvik kalemi

Enerji Günlüğü - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Türkiye’nin enerji verimliliğini...

Enerji verimliliği ana teşvik kalemi

Enerji Günlüğü - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Türkiye’nin enerji verimliliğini ana teşvik kalemleri arasına aldığını söyledi. 

Ziya Altunyaldız, 7. Türkiye Enerji Zirvesi’nde katıldığı oturumda, konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Günümüzde hayatı enerjisiz düşünmenin imkansız olduğunu vurgulayan Altunyaldız, "Enerji küresel barış için önemli olduğu gibi Türkiye ekonomisinin büyümesini devam ettirebilmesi için de çok önemli" dedi. 

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) son Türkiye raporuna göre enerji yatırımlarının son yıllarda düştüğünü kaydeden Altunyaldız “Bütün bu düşüşlerin arasında yenilenebilir ve verimlilik yatırımları en fazla artış gösteren alan olmuş. Bu bize çok net bir şeyi ifade ediyor. O zaman şu an için ortaya koyduğumuz strateji küresel trendleri de kucaklayan bir strateji. Enerji verimliliği son derece önemli ki bu yatırım teşviklerinde de ana teşvik kalemleri arasına alındı."

İlkyaz YENİDOĞAN - Enerji Günlüğü / ADANA

Önceki ve Sonraki Haberler