1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aksa Enerji Kazakistan’da doğalgaz santrali kuracak

Aksa Enerji Kazakistan’da doğalgaz santrali kuracak

Halen Türkiye dahil 7 ülkede 9 elektrik santrali işleten Aksa Enerji Üretim AŞ, Kazakistan’a da santral kurup faaliyet gösterdiği ülke sayısını 8’e, santral sayısını 10’a yükseltecek. 

Aksa Enerji Kazakistan’da doğalgaz santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Doğalgaz dağıtım ve satışı ile elektrik üretim, dağıtım ve ticareti alanlarındaki faaliyetleriyle, Türkiye enerji sektörünün önde gelen enerji oyuncuları arasında yer alan Kazancı Holding, ülke dışı yatırımlarını da genişletiyor. Halen Özbekistan’daki üç, Madagaskar’daki iki, Gana, Mali, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kongo’da birer olmak üzere, Türkiye dışında toplam 9 doğalgaz çevrim santrali işleten Kazancı Holding iştireki Aksa Enerji Üretim AŞ, şimdi yeni bir pazara daha girmeye hazırlanıyor. 

Aksa Enerji, Kazakistan’da doğalgaz çevrim santrali kurup işletecek. Bu amaçla Aksa Enerji Üretim ile Kazakistan Çimkent Valiliği arasında Çimkent şehrinde 500 MW kapasiteli doğalgaz kombine çevrim santrali kurmak üzere bağlayıcılığı olmayan bir ön mutabakat anlaşması imzalandı. 

Türkiye içinde Antalya Ali Metin Kazancı Doğalgaz Çevrim Santrali ile Şanlıurfa Doğalgaz Çevrim Santrallerini işleten Aksa Enerji Üretim AŞ’nin portföyünde Göynük Termik Enerji Santrali de yer alıyor.  

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler