1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Killik RES kapasitesini arttıracak

Killik RES kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Tokat Enerji’nin Tokat’da işlettiği 40 MW'lık Killik RES kapasitesini aşamalı olarak arttırarak 85 MW’a çıkaracak.Eksim Yatırım...

Killik RES kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Tokat Enerji’nin Tokat’da işlettiği 40 MW'lık Killik RES kapasitesini aşamalı olarak arttırarak 85 MW’a çıkaracak.

Eksim Yatırım Holding şirketlerinden Tokat Enerji A.Ş. tarafından Tokat ili, Merkez ilçesi, Halilindamı, Aktaş, Kızıltepe, Alkayatepe, Hasanpınar, Çaltepe Mevkii sınırları içerisinde bulunan Killik Rüzgar Enerji Santrali kapasitesini 45 MW arttıracak. Halihazırda 40 MW olan kapasitesini iki aşamada arttırarak 85 MW’a çıkaracak. 

30.944.465 TL bedelli proje kapsamında mevcutta işletmede olan 16 türbine, 18 türbin ilavesi ile toplam 34 türbine çıkartılacak. Tesiste rüzgar türbinleri vasıtasıyla yılda107.421 MWh enerji üretilirken yapılacak kapasite artışı ile buna 152.118 MW/yıl ilave olarak toplam 259.539 MWh/yıl enerji üretilecek.

Mevcut durumda üretilen elektrik enerjisinin 18.494,33 m uzaklıktaki TOKAT OSB TM’ye bağlantısı bulunuyor.

HALK PROJE HAKKINDA BİLGİLENDİRİLECEK

Killik RES Kapasite Artışı projesi ile ilgili ÇED Başvuru Dosyası görüşe açıldı. Projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 12/01/2017 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Tokat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. 

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve AMASYA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler