1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Suudi Arabistan'ın ilk rüzgar santrali kuruluyor

Suudi Arabistan'ın ilk rüzgar santrali kuruluyor

Enerji Günlüğü –  Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco, Suudi Arabistan'ın ilk rüzgar santralinin kurulumuna başlıyor. Santral önümüzdeki...

Suudi Arabistan'ın ilk rüzgar santrali kuruluyor

Enerji Günlüğü –  Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco, Suudi Arabistan'ın ilk rüzgar santralinin kurulumuna başlıyor. Santral önümüzdeki ay elektrik üretmeye başlayacak.

Dünyanın en büyük petrol üreten ve satan ülkesi Suudi Arabistan da hızla gelişen yenilenebilir enerjiye kayıtsız kalamadı. Üstelik ülkenin ilk rüzgar santralini de kamu petrol şirketi Aramco kuruyor.

Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco bir açıklama yaparak, ülkenin enerji arzını çeşitlendirme planı çerçevesinde başlattıkları rüzgar enerjisi pilot projesi kapsamında ülkenin ilk rüzgar enerjisi santrali için GE türbinlerinin ülkeye sevkedildiği ve santralin önümüzdeki ay elektrik üretmeye başlayacağını duyurdu.

Türbinlerin sevkiyatının Suudi Arabistan’ın yenilenebilir enerji piyasası için tarihi bir dönüm noktası olduğunun vurgulandığı açıklamada, santralin 2.75 MW kurulum kapasitesinde olduğu ve 250 Suudi hanesinin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kadar elektrik üreteceği ifade edildi. 

GE TÜRBİNLERİNİN SEVKİYATI YAPILDI

Suudi Arabistan'ın Kuzeybatı kesiminde Turaif'de bulunan Aramco depolama tesislerine elektrik sağlayacak olan santralde Amerikan teknoloji şirketi GE'ni rüzgar türbinleri kullanılacak. Türbinler ülkeye sevkedildi. 

Yenilenebilir enerji üretimi toplamın sadece birini oluşturan Suudi Arabistan 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji kapasitesini 9.5 GW'a çıkarmayı planlıyor. Elektrik üretiminde petrolün payını ise yılda 18.600 varil azaltmayı planlıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler