1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İstanbul’u besleyen 7 kopuk hattan 4’ü devrede

İstanbul’u besleyen 7 kopuk hattan 4’ü devrede

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yılbaşından önce kopan İstanbul’a enerji taşıyan 7 elektrik hattından 4’ü onarılıp...

İstanbul’u besleyen 7 kopuk hattan 4’ü devrede

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yılbaşından önce kopan İstanbul’a enerji taşıyan 7 elektrik hattından 4’ü onarılıp devreye sokulduğunu açıkladı. 

Berat Albayrak, A Haber’de yaptığı konuşmada elektrik kesintilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 29 Aralık 2016 tarihinde başlayan elektrik kesintisi sıkıntının görünenden farklı boyutları da olabileceğini söyledi. Rüzgar, kar ve tipi açısından en anormal koşulların yaşandığını ifade eden Albayrak şöyle dedi: 

“Sahada hasarın boyutlarını net gördük. İstanbul’un elektriğini Anadolu’dan sağlıyoruz. 7 ana omurga hattımızın tamamı tarihinde ilk kez aynı anda koptu. 38 direk tamamen yıkıldı. Kuzey’den güneye 50 km, doğudan batıya 20 km’lik, yaklaşık 1000 kilometrekarelik bir alanda bunların hepsi. 80 metre yüksekliğinde 20 metre genişliğindeki 38 direk tamamen uçtu. 250’den fazla direkte üst kuleler koptu. 380 iletim telinin tamamında kopma yaşandı. Söz konusu tarihlerde ilgili bölgede rüzgarın saatte 70 kilometreyi aştığını ve ciddi bir tahribata yol açtığını gördük.” 

HAT CAMBAZLARINA TEŞEKKÜR 

Bölgedeki arızalı hatların onarılıp tekrar devreye alınması için yoğun şekilde çalıştıklarını anlatan Berat Albayrak “Hat cambazı arkadaşlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Yılbaşı öncesinde Cuma akşamından itibaren konutlara tamamen elektrik verdik. Sanayi tarafında ise Pazartesi akşamı elektrikler verildi. Şu anda 7 hattan dördünü bugün itibariyle sisteme ekledik. Kalan üç hattı devreye sokmak birkaç hafta daha sürebilir” diye konuştu. 

Yeraltı elektrik kablosunu kesen 3 kişi gözaltında

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler