1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yeraltı elektrik kablosunu kesen 3 kişi gözaltında

Yeraltı elektrik kablosunu kesen 3 kişi gözaltında

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul’da Ortaköy, Davutpaşa ve Aksaray’da üç noktada yeraltı enerji kablolarının...

Yeraltı elektrik kablosunu kesen 3 kişi gözaltında

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul’da Ortaköy, Davutpaşa ve Aksaray’da üç noktada yeraltı enerji kablolarının kesildiğini ve konuya ilişkin soruşturma kapsamında üç kişinin gözaltında bulunduğunu açıkladı. 

Berat Albayrak, A Haber’de canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevaplarken, İstanbul ve çevresinde yaşanan yaygın elektrik kesintilerinin olası nedenleri arasında sabotajın da yer alıp almadığının araştırıldığını ifade etti. Elektrik kesintilerinin arkasında hava şartlarının yol açtığı kopma ve arızaların dışında farklı faktörlerin bulunup bulunmadığını sahadaki birtakım bulguları da değerlendirerek araştırdıklarını kaydeden Albayrak “İstanbul’da 31 Aralık’ta üç farklı noktada yeraltı kablolarımızın kesilmesini görüyoruz. Ortaköy, Davutpaşa, Aksaray, son dönemde artan, ana omurgalardaki yeraltı kablolarının kesilmesi olayları var. Normal günlerden geçmiyoruz. Siber saldırı ihbarı da alındı” diye konuştu. 

Adi bir suç gibi görünse de görünmese de sürecin yargı ayağını başlattıklarını aktaran Berat Albayrak “Artan ihbarlar noktasında ciddi bir süreç başlatıldı. İçişleri Bakanlığı ile de koordineli, tedbirler alma noktasında çalışma başlattık. Sadece buralarda değil. Doğalgaz kompresör istasyonlarıyla ilgili de ekstra güvenlik tedbirleri alıyoruz. 

Arz güvenliği ile ilgili bir sıkıntımız yok. Bugün gördüğümüz, karşı karşıya kaldığımız her türlü dış etkiye maruz kalabilecek noktalarla ilgili tedbirleri alıyoruz. Gözaltına alınanlar var. Üç farklı eylemde birkaç kişiden bahsediyoruz. Ama onun dışında da başka eylemler var. Tabii bunlar adi suçlar mı değil mi ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı. 

İstanbul’u besleyen 7 kopuk hattan 4’ü devrede

Önceki ve Sonraki Haberler