1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABB, Hindistan'ın elektrik şebekesini güçlendirecek

ABB, Hindistan'ın elektrik şebekesini güçlendirecek

Enerji Günlüğü - İsviçreli ABB şirketi, rüzgar enerjisi ile termik enerjiyi entegre ederek Hint elektrik şebekesini güçlendirecek.İsviçreli trafo üreticisi...

ABB, Hindistan'ın elektrik şebekesini güçlendirecek

Enerji Günlüğü - İsviçreli ABB şirketi, rüzgar enerjisi ile termik enerjiyi entegre ederek Hint elektrik şebekesini güçlendirecek.

İsviçreli trafo üreticisi ABB, termal ve rüzgar enerjisi tesislerini ülkenin artan kentsel alanlarıyla bağlantılandırmak için Hindistan'da 1,830 km'lik (1,137 mil) bir güç bağlantısı için 640 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Elektrik iletim hattı bağlantısı, enerjinin binlerce kilometre uzaktaki yüksek tüketim merkezlerine iletilmesi için termal ve rüzgar enerjisini entegre edecek. Böylece, rüzgar kuvveti düşük olduğunda ülkenin güneyindeki elektrik talebini karşılayabilecek ve aşırı rüzgar olduğunda da kuzeye temiz enerji iletebilecek.

Hindistan ulusal elektrik şebeke operatörü Power Grid Corporation of India Limited (POWERGRID) ile ortaklaşa Raigarh-Pugalur 800 kilovolt (kV) ultra-yüksek voltajlı doğru akımın (UHVDC) sistemini geliştirecek olan ABB, 800 kilovoltluk ultra yüksek doğrudan akım sistemi ile Raigarh şehriyle ülkenin Güney eyaleti Tamil Nadu'nun Pugalur şehrini birbirine bağlayacak.

6000 MW'lık çift yönlü iletim bağlantısı dünyanın en uzun bağlantılarından biri olacak ve 80 milyon Hintlinin elektrik ihtiyacını karşılayacak. 

Anlaşmanın 2019 yılında tamamlanması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler